Minerul internat la Spitalul de Urgență Floreasca a murit

Minerul internat la Spitalul de Urgență Floreasca a murit

Minerul internat la Spitalul de Urgență Floreasca a murit, în jurul orei 19,50, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Starea minerului, transportat în capitală cu elicopterul SMURD, era extrem de gravă.

Bogdan Oprița a afirmat că pacientul a fost victima unui sindrom de strivire extrem de grav, sindrom în urma căruia s-au produs o serie de modificări în întreaga funcționalitate a organismului.

"El în momentul de față are o insuficiență renală iar leziunile pe care le prezintă sunt cele specifice acestui sindrom de strivire. În momentul de față este în sala de operație pentru a se reduce o fractură, luxație și pentru a trata aceste leziuni, după care va fi dus în Secția de Terapie Intensivă", a declarat Oprița vineri după-amiază.

Medicul a spus că hipotermia la venirea în spital nu era atât de gravă și era un moment conex care a dus la agravarea celorlalte disfuncționalități produse în organism.

"Pacientul a necesitat măsuri avansate de stabilizare care au presupus inclusiv ventilația mecanică și intubația. Nu aceasta este problema pacientului în acest moment, problema este că întregul organism prezintă o suferință generalizată pe care încercăm să o corectăm", a mai arătat coordonatorul SMURD București.

Joi după-amiază a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului , care a surprins o echipă de 11 mineri. Opt dintre aceștia au reușit să iasă la suprafață, trei rămânând blocați sub dărâmături. Unul dintre mineri a fost găsit decedat de către salvatori, un altul a fost transportat la București cu elicopterul, în stare gravă, iar cel de-al treilea se afla într-o stare mai bună.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...