Ministerul Culturii spune că este dreptul lui Alexander Nanau să refuze Medalia Ordinul Cultural

Ministerul Culturii spune că este dreptul lui Alexander Nanau să refuze Medalia Ordinul Cultural

Ministerul Culturii afirmă că este dreptul regizorului şi producătorului Alexander Nanau de a accepta sau nu Medalia Ordinul Cultural din partea statului român, după ce acesta a anunţat marţi că a refuzat distincţia prezidenţială, motivând că domeniul cinematografic "se află în moarte clinică".

"Este dreptul fiecărei persoane propuse de a accepta sau nu această distincţie din partea statului român. În cazul din urmă se regăseşte regizorul şi producătorul Alexander Nanau, propus de ministrul Culturii pentru decorarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, din 15 ianuarie 2021", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, propunerea, "realizată în baza unei analize", i-a fost, însă, comunicată regizorului în cadrul întâlnirii solicitate ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a avut loc în data de 4 ianuarie.

"Cu această ocazie, SC Alexander Nanau Production SRL a solicitat o finanţare suplimentară din partea Ministerului Culturii în valoare de 250.000 de lei, pentru care a primit aviz pozitiv pentru suma de 150.000 lei. Acest buget a fost solicitat pentru campania online de promovare a filmului 'Colectiv' în perioada 24 ianuarie - 31 aprilie 2021, la nivel internaţional", se menţionează în comunicat.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...