Ministerul de Externe al Muntenegrului i-a interzis vicepremierului rus Dmitri Rogozin intrarea pe teritoriul muntenegrean

Ministerul de Externe al Muntenegrului i-a interzis vicepremierului rus Dmitri Rogozin intrarea pe teritoriul muntenegrean

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu va putea intra pe teritoriul Muntenegrului, unde a fost invitat de deputatul Milan Knezevic din coaliția de opoziție 'Frontul Democratic', informează joi compania sârbă de radio și televiziune RTC, care citează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Podgorica.

Dmitri Rogozin se află pe lista cetățenilor ruși cărora nu le este permisă intrarea pe teritoriul Muntenegrului, în baza deciziilor guvernului său și în contextul sancțiunilor la adresa Rusiei, pe care în urma UE le-a introdus și Muntenegru', se spune în comunicatul MAE muntenegrean.

Documentul precizează că Milan Knezevic l-a invitat pe Rogozin fără să se consulte cu organismele abilitate ale Muntenegrului.

Anterior, Rogozin a făcut mai multe declarații pe marginea intenției Muntenegru de a adera la NATO.

În decembrie 2015, membrii NATO au decis începerea negocierilor pentru aderarea Muntenegrului la organizație. Potrivit secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, negocierile vor începe la mijlocul lui februarie.

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat această decizie drept un 'pas de confruntare', care obligă Moscova la contramăsuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria