Ministerul Energiei a cerut prorogarea cu un an a aplicării contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice

Ministerul Energiei a cerut prorogarea cu un an a aplicării contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice

Ministerul Energiei a solicitat prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, a declarat, marţi, Doru Vişan, secretar de stat în minister.

"Am cerut prorogare pe un an, apoi vom mai analiza", a spus Vişan, la ZF Power Summit.

Miercuri, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu , a declarat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici , a spus, miercuri seară, că o eventuală modificare a OUG 114 va fi luată după o discuţie în Coaliţia de guvernare şi la nivelul Executivului. AGERPRES/(A - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...