Ministerul Fondurilor Europene: Instituțiile Prefectului estimează peste 1,1 milioane de persoane de etnie romă; datele oficiale - 630.000

Populația romă înregistrată oficial, în România, este de aproximativ 630.000 de persoane, deși Instituțiile Prefectului estimează 1,103 milioane de persoane de etnie romă, se arată într-o analiză a Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

'Analiza socială privind situația populației la nivelul fiecărui județ, realizată de Punctul Național de Contact pentru Romi, în baza informațiilor transmise de Instituțiile Prefectului (aproximativ 90% n.r.), arată următoarele: populația romă este de aproximativ 630.000 de persoane (număr oficial), comparabil cu cel înregistrat la cel mai recent recensământ (621.600). Totodată, numărul estimat de către Instituțiile Prefectului respondente este de aproximativ 1.103.074 de persoane', informează MFE.

Populația romă este distribuită neuniform la nivelul județelor, rezultând un număr oficial de 443 de localități în care populația romă depășește 10%, numărul estimat fiind de aproximativ 580 de localități.

În ceea ce privește documentele de identitate, s-a raportat un număr oficial de 2.799 cetățeni fără certificat de naștere și un total de 147.969 cetățeni fără cărți de identitate. Pentru aceleași categorii, Instituțiile Prefectului au estimat 5.598 persoane fără certificate de naștere și 159.248 persoane fără cărți de identitate.

'Totodată, a fost transmis un număr oficial de aproximativ 299.558 beneficiari de venit minim garantat la nivelul întregii țări și un număr dublu estimat, aproximativ 599.116 de persoane. În privința condițiilor de locuire, raportarea Instituțiilor Prefectului indică aproximativ 72.335 locuințe fără autorizații de construire și un total estimat de aceleași autorități de aproximativ 142.773 locuințe fără autorizații. În ceea ce privește racordarea la rețeaua de apă potabilă, au fost raportate oficial 2.389 localități/zone neracordate, numărul estimat fiind de 2.639 localități/zone neracordate. O diferență cu aproximativ 50% mai mult la numărul estimat s-a înregistrat la secțiunea localități/zone fără racordare la rețeaua de curent electric, numărul oficial fiind de 397, iar cel estimat de 610', menționează MFE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri