Ministerul Justiției a transmis CSM o cerere de retragere a proiectului de lege privind modificarea Codurilor penale

Ministerul Justiției a transmis CSM o cerere de retragere a proiectului de lege privind modificarea Codurilor penale

Ministerul Justiției a transmis, marți, Consiliului Superior al Magistraturii o adresă prin care solicită retragerea cererii de avizare a proiectului de lege pentru modificarea Codurilor penale, a informat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Lecca.

CSM anunța, luni, că a primit de la Ministerul Justiției un proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și Codului de procedură penală, dar și proiectul ordonanței de urgență pentru abrogarea OUG 13/2017.

"În cursul dimineții de azi, 6 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost primite, în vederea avizării, de la Ministerul Justiției, următoarele proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală; Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală", se preciza într-un comunicat al CSM.

Ulterior, Ministerul Justiției transmitea prin purtătorul său de cuvânt, Cristina Liță, că renunță la proiectul de lege de modificare și completare a actelor normative privind Codurile penale, înaintat deja CSM, deoarece "dorește elaborarea unuia mai complex".

Ministerul preciza că ''nu este preocupat'' să elaboreze un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

"Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, iar acestea vor fi analizate în perioada următoare", explica MJ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...