Ministerul Justiției: Vicepremierul Borc și ministrul Justiției vor participa la Summitul Anticorupție de la Londra

Ministerul Justiției: Vicepremierul Borc și ministrul Justiției vor participa la Summitul Anticorupție de la Londra

O delegație a României va participa, pe 11 și 12 mai, la Summitul Anticorupție de la Londra și la conferința care îl precedă intitulată "Împreună în lupta împotriva corupției", a anunțat Ministerul Justiției într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Din delegația României fac parte viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Justiției, Raluca Prună, secretarul de stat din MJ Adrian Baboi Stroe și șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor Provenite din Infracțiuni, Cornel Călinescu.

"Summitul Anticorupție este găzduit de prim-ministrul britanic, David Cameron, și va reuni pentru prima oară, în jurul acestei teme, lideri internaționali, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai mediului de afaceri. Printre subiectele abordate se numără: transparența guvernamentală, aplicarea legilor anticorupție la nivel internațional, consolidarea instituțiilor internaționale și confidențialitatea informațiilor la nivelul corporațiilor", se precizează în comunicat.

Summitul își propune să stabilească un set de etape concrete care să ducă la demascarea faptelor de corupție în așa fel încât să nu mai existe nicio posibilitate ca cei vinovați să se sustragă legii și acordarea de sprijin celor care au de suferit de pe urma corupției, precum și la schimbarea mentalității și eradicarea culturii corupției, acolo unde ea există.

Reuniunea va fi precedată de conferința cu tema "Împreună în lupta împotriva corupției", care se adresează societății civile, mediului de afaceri și liderilor guvernamentali "campioni" în lupta anticorupție, precizează sursa citată.

"În cadrul acestui eveniment, liderii își vor reitera angajamentele de a pune capăt impunității, preveni corupția și de a oferi sprijin victimelor corupției și susține activiștii, într-un efort de a consolida buna guvernare și dezvoltarea durabilă. Conferința este găzduită de Secretariatul Commonwealth-ului", se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României