Ministerul Justiției: Vicepremierul Borc și ministrul Justiției vor participa la Summitul Anticorupție de la Londra

O delegație a României va participa, pe 11 și 12 mai, la Summitul Anticorupție de la Londra și la conferința care îl precedă intitulată "Împreună în lupta împotriva corupției", a anunțat Ministerul Justiției într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Din delegația României fac parte viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Justiției, Raluca Prună, secretarul de stat din MJ Adrian Baboi Stroe și șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor Provenite din Infracțiuni, Cornel Călinescu.

"Summitul Anticorupție este găzduit de prim-ministrul britanic, David Cameron, și va reuni pentru prima oară, în jurul acestei teme, lideri internaționali, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai mediului de afaceri. Printre subiectele abordate se numără: transparența guvernamentală, aplicarea legilor anticorupție la nivel internațional, consolidarea instituțiilor internaționale și confidențialitatea informațiilor la nivelul corporațiilor", se precizează în comunicat.

Summitul își propune să stabilească un set de etape concrete care să ducă la demascarea faptelor de corupție în așa fel încât să nu mai existe nicio posibilitate ca cei vinovați să se sustragă legii și acordarea de sprijin celor care au de suferit de pe urma corupției, precum și la schimbarea mentalității și eradicarea culturii corupției, acolo unde ea există.

Reuniunea va fi precedată de conferința cu tema "Împreună în lupta împotriva corupției", care se adresează societății civile, mediului de afaceri și liderilor guvernamentali "campioni" în lupta anticorupție, precizează sursa citată.

"În cadrul acestui eveniment, liderii își vor reitera angajamentele de a pune capăt impunității, preveni corupția și de a oferi sprijin victimelor corupției și susține activiștii, într-un efort de a consolida buna guvernare și dezvoltarea durabilă. Conferința este găzduită de Secretariatul Commonwealth-ului", se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing