Ministerul Sănătății: 34 de medici şi 49 de asistenţi medicali şi infirmieri de la Spitalul Judeţean Suceava, confirmaţi cu COVID-19

Ministerul Sănătății: 34 de medici şi 49 de asistenţi medicali şi infirmieri de la Spitalul Judeţean Suceava, confirmaţi cu COVID-19

Un număr de 34 de medici de la Spitalul Judeţean Suceava sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, informează miercuri Ministerul Sănătăţii.

"În ceea ce priveşte personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1.300 de persoane, personal medical şi auxiliar. Din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 sunt confirmaţi pozitiv la COVID-19. Aceştia sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu", precizează un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, conform sursei citate, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri confirmaţi cu COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean se află internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Suceava.

"Echipa MS a decis ca, după dezinfecţie, Spitalul Clinic Judeţean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava 750.000 lei pentru achiziţionarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR)", informează MS.

O echipă a Ministerului Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru, a făcut, marţi, o primă evaluare a activităţii Spitalului Clinic Judeţean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.

Din echipa MS fac parte şefii Comisiilor pentru medicină de urgenţă şi epidemiologie ale Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Diana Cimpoieşu, respectiv prof. dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, conf. univ. Lucian Indrei, coordonatorul direcţiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

Evaluarea echipei medicale a MS continuă cu toate unităţile sanitare din regiunea NE.

În cursul zilei de miercuri va fi verificată situaţia de la Botoşani, anunţă MS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia