Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Mehedinţi să verifice dacă s-au respectat procedurile în cazul infecţiilor nosocomiale

Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Mehedinţi să verifice dacă s-au respectat procedurile în cazul infecţiilor nosocomiale

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice modul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a respectat procedurile în cazul celor patru pacienţi cu infecţii nosocomiale, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii a solicitat ca marţi, după finalizarea activităţilor de dezinfecţie, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la spital pentru a preleva probe din secţia de ATI, iar în funcţie de rezultatele acestora se va decide reluarea activităţii, care în prezent este închisă.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi că în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019, au fost înregistrate 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtător la momentul internării. Conform raportului DSP Mehedinţi, toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente", se arată în comunicatul transmis luni de MS.

Ministerul menţionează că, deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată "niciodată" prezenţa Acinetobacter, "neputându-se depista sursa de infecţie", Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a decis închiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI din după-amiaza zilei de 3 mai pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…