Ministerul Sănătății a dublat numărul de controale efectuate în spitale față de aceeași perioadă din 2014 și 2015

Ministerul Sănătății (MS) precizează că în primele 4 luni ale acestui an a dublat numărul de controale efectuate de către inspectorii sanitari în spitale față de aceeași perioadă a anilor 2014 și 2015.

Astfel, dacă în primele luni ale anului 2014 inspectorii sanitari au realizat 356 de controale, în 2015 numărul acestora a fost de 407, iar în 2016 a ajuns la 870.

Potrivit unui comunicat al MS remis AGERPRES, și durata acțiunilor de control a crescut semnificativ, în 2016 realizându-se verificări și reverificări care s-au desfășurat pe durata a trei luni (ianuarie — martie).

"Menționăm că aceste controale au vizat atât spitalele publice, cât și cele private, indiferent dacă acestea se află în administrarea MS sau a autorităților locale. Controalele se efectuează în toate compartimentele și secțiile din spitale", arată MS.

Mai mult, în anul 2016, inspectorii sanitari au aplicat de peste 6 ori mai multe amenzi față de aceeași perioadă a anului trecut — dacă în 2015 au fost date 83 de amenzi, în 2016 numărul acestora a crescut la 571. De asemenea, cuantumul amenzilor a crescut de aproximativ 5 ori, de la 104.605 lei (2015) la 501.500 lei (2016).

Tot în acest an, ministrul Sănătății a decis să trimită Corpul de Control în mai multe misiuni de verificare față de aceeași perioadă a anilor 2014 și 2015.

"Inspectorii sanitari vor continua efectuarea acțiunilor de control și recontrol la fiecare termen impus, pentru a verifica ducerea la îndeplinire și modalitatea de respectare a măsurilor dispuse. Până la sfârșitul anului 2016 toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor transmite Inspecției Sanitare de Stat rapoarte lunare privind rezultatele acțiunilor de recontrol, în vederea monitorizării acestora", mai precizează MS.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios