Ministerul Sănătății: Copilul decedat de rujeolă în Timișoara a fost confirmat cu această boală, dar spitalul nu a raportat

Ministerul Sănătății: Copilul decedat de rujeolă în Timișoara a fost confirmat cu această boală, dar spitalul nu a raportat

Copilul decedat la un spital din Timișoara din cauza rujeolei a fost confirmat cu această boală, dar spitalul nu a raportat decesul către autorități, a precizat, vineri, Ministerul Sănătății.

"În urma informațiilor apărute în media, Centrul Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile a solicitat informații suplimentare de la DSP Timiș și de la Spitalul 'Victor Babeș' din Timișoara în legătură cu decesul din cauza rujeolei al unui copil de 1 an și 6 luni. Din informațiile obținute telefonic, se pare că acest copil a fost confirmat cu rujeolă, dar spitalul nu a raportat acest deces către autorități, de aceea el nu a apărut în informările săptămânale ale CNSCBT", adaugă sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătății, copilul era nevaccinat ROR, iar numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns, astfel, la 10.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat