Ministerul Sănătăţii din Rusia exclude hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19

Ministerul Sănătăţii din Rusia exclude hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19

Ministerul rus al Sănătăţii a exclus hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19, conform recomandărilor sale actualizate, publicate vineri pe site-ul ministerului.

Testarea medicamentului antilmalaric ca medicament împotriva coronavirusului a fost suspendată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă din vara trecută.

În total, lista posibilelor medicamente pentru tratarea infecţiei cu coronavirus în Federaţia Rusă include de acum cinci medicamente: Favipiravir, Remdesivir, imunoglobulină umană împotriva COVID-19, Interferon alfa şi Umifenovir, conform acestei noi actualizări - a 11-a de la izbucnirea pandemiei cu un an în urmă - a recomandărilor temporare ale Ministerului rus al Sănătăţii pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19. Ministerul a inclus "CoviVac" şi "Sputnik Light" ca mijloace de profilaxie, relatează TASS şi RBC.ru.

Recomandările actualizate au fost pregătite de "experţi ruşi de marcă, ţinându-se cont de datele ştiinţifice acumulate şi de practica clinică", specifică ministerul în acelaşi document. Fiecare versiune de recomandări a fost dezvoltată de un grup de lucru format din peste 100 de experţi ruşi de diferite specialităţi.

Anterior, Ministerul rus al Sănătăţii indicase că rezultatele mai multor studii publicate în străinătate şi experienţa internă relevă posibilitatea utilizării eficiente a hidroxiclorochinei în doze mici, aminteşte RBC.ru. Cu toate acestea, instituţia rusă pentru sănătate publică admitea că mecanismul de acţiune al hidroxiclorochinei nu a fost studiat până la capăt, iar OMS a încetat testarea acestuia fără a-i fi dovedit eficacitatea.

După cum menţiona ministerul, hidroxiclorochina poate să se dovedească benefică când este administrată în primele zile ale bolii la pacienţi cu forme uşoară sau moderată, dar în cazul formelor severe este de obicei ineficientă. Decizia administrării hidroxiclorochinei trebuie să fie luată de medic în mod individual pe baza corelării beneficiilor şi riscurilor pentru un anumit pacient, sublinia anterior Ministerul Sănătăţii rus.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc