Ministerul Sănătăţii din Rusia exclude hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19

Ministerul Sănătăţii din Rusia exclude hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19

Ministerul rus al Sănătăţii a exclus hidroxiclorochina de pe lista posibilelor medicamente pentru tratarea COVID-19, conform recomandărilor sale actualizate, publicate vineri pe site-ul ministerului.

Testarea medicamentului antilmalaric ca medicament împotriva coronavirusului a fost suspendată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă din vara trecută.

În total, lista posibilelor medicamente pentru tratarea infecţiei cu coronavirus în Federaţia Rusă include de acum cinci medicamente: Favipiravir, Remdesivir, imunoglobulină umană împotriva COVID-19, Interferon alfa şi Umifenovir, conform acestei noi actualizări - a 11-a de la izbucnirea pandemiei cu un an în urmă - a recomandărilor temporare ale Ministerului rus al Sănătăţii pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19. Ministerul a inclus "CoviVac" şi "Sputnik Light" ca mijloace de profilaxie, relatează TASS şi RBC.ru.

Recomandările actualizate au fost pregătite de "experţi ruşi de marcă, ţinându-se cont de datele ştiinţifice acumulate şi de practica clinică", specifică ministerul în acelaşi document. Fiecare versiune de recomandări a fost dezvoltată de un grup de lucru format din peste 100 de experţi ruşi de diferite specialităţi.

Anterior, Ministerul rus al Sănătăţii indicase că rezultatele mai multor studii publicate în străinătate şi experienţa internă relevă posibilitatea utilizării eficiente a hidroxiclorochinei în doze mici, aminteşte RBC.ru. Cu toate acestea, instituţia rusă pentru sănătate publică admitea că mecanismul de acţiune al hidroxiclorochinei nu a fost studiat până la capăt, iar OMS a încetat testarea acestuia fără a-i fi dovedit eficacitatea.

După cum menţiona ministerul, hidroxiclorochina poate să se dovedească benefică când este administrată în primele zile ale bolii la pacienţi cu forme uşoară sau moderată, dar în cazul formelor severe este de obicei ineficientă. Decizia administrării hidroxiclorochinei trebuie să fie luată de medic în mod individual pe baza corelării beneficiilor şi riscurilor pentru un anumit pacient, sublinia anterior Ministerul Sănătăţii rus.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...