Ministerul Sănătăţii: Două persoane au suferit arsuri în incendiul de la Inoteşti; sunt în evaluare la UPU SJU Ploieşti

Ministerul Sănătăţii: Două persoane au suferit arsuri în incendiul de la Inoteşti; sunt în evaluare la UPU SJU Ploieşti

Două persoane au suferit arsuri şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în urma incendiului produs luni seara în localitatea Inoteşti din judeţul Prahova , a informat Ministerul Sănătăţii.

Conform unui comunicat de presă, cei doi pacienţi se află în prezent în evaluare.

Din primele informaţii, este vorba despre doi bărbaţi, de 59 de ani şi, respectiv, 53 de ani.

"Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate", precizează Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată mai arată că, la UPU Ploieşti, se face acum evaluarea, se oferă asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

''În paralel, se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2063 din 2 decembrie 2020 pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate, în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave'', menţionează MS.

Un incendiu violent a izbucnit, luni seară, la o firmă care fabrică produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, două persoane fiind rănite.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la sosirea echipajelor de pompieri focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme şi un autotren. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...