Ministerul Sănătăţii: În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără teste de detectare a COVID-19

Ministerul Sănătăţii: În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără teste de detectare a COVID-19

Ministerul Sănătăţii informează că a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 şi că în acest moment nu există pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului.

"În cele 7 centre din ţară (2 în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timiş, Constanţa şi Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârşitul săptămânii, când vor sosi şi celelalte teste care au fost deja comandate. Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecţioase, începând cu data de 11 martie 2020 şi vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naţionale, prin Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din Bucureşti, a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente", precizează un comunicat transmis de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în acest moment, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Matei Balş" din Bucureşti există în stoc 300 de teste, iar miercuri urmează să ajungă şi celelalte 3.000 comandate din timp. AGERPRES / (AS - autor: Marius Frăţilă, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”