Ministerul Sănătății înaintează la parchet raportul făcut în urma verificărilor la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București

Ministerul Sănătății înaintează la parchet raportul făcut în urma verificărilor la Spitalul de Urgențe Oftalmologice București

Corpul de control al Ministerului Sănătății a constatat, în urma verificărilor făcute la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, mai multe nereguli în ceea ce privește contracte de închiriere între unitatea spitalicească și societăți comerciale, raportul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru analiza existenței unor posibile fapte de natură penală.

"În ceea ce privește închirierea unui spațiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administrație a DSP București, caietul de sarcini al licitației sau aprobarea Ministerului Sănătății conform HG 517/ 1991", arată MS într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește acest contract, Corpul de control a identificat două forme ale lui — una bătută la mașina de scris, alta scrisă pe un calculator — care diferă una de cealaltă. "Astfel, în forma scrisă la calculator lipsește un articol și anume cel referitor la interzicerea subînchirierii spațiului respectiv. Lipsa acestui articol în a doua formă a contractului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate", precizează sursa citată.

Totodată, Corpul de control a constatat faptul că, în perioada 2007 — 2011, managerul spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societăți, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006.

În ceea ce privește un contract de închiriere a unui spațiu pentru un atelier de reparații optică medicală, Corpul de control a constatat că lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație.

"Inițial, acest contract a fost încheiat cu o societate comercială în 2002, firmă ce avea să se dizolve în anul 2008 prin decizie definitivă a Curții de Apel București. În 2009, spitalul încheia un acord cu această firmă dizolvată în 2008 pentru înlocuirea în contractul de închiriere cu o altă societate a acelorași asociați. În ceea ce privește închirierea unui spațiu pentru înființarea unei farmacii în 1993, Corpul de control a mai constatat că nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale. Astfel, documentul prevede ca societatea să efectueze o serie de reparații în spital, dar nu se poate demonstra respectarea acestor obligații. Spitalul nu a putut furniza documente, iar reparațiile nu sunt trecute în evidența contabilă. Având în vedere constatările controlului, raportul va fi înaintat de Ministerul Sănătății către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru analiza existenței unor posibile fapte de natură penală", precizează comunicatul MS.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina