Ministerul Sănătăţii, precizări despre distribuţia iodurii de potasiu: Se face numai în caz de expunere după un incident nuclear

Ministerul Sănătăţii, precizări despre distribuţia iodurii de potasiu: Se face numai în caz de expunere după un incident nuclear

„Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătăţii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod şi a iniţiat o campanie de informare despre modul de utilizare a acestora.

„Distribuţia către populaţie se face în mod gratuit pe baza prescripţiei eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022”, a mai transmis ministerul.

Conform precizărilor făcute de instituţie, pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii din ţară. Lista acestora se găseşte pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /