Ministerul Sănătăţii: Trei medici de renume mondial, în echipa lui Victor Costache

Trei medici de renume mondial - Kak Khee Yeung, Amsterdam UMC, Sheriff Sultan, Galway Clinic, şi T Sloane Guy, Sidney Kimmel Medical College - sunt, de luni, consilieri onorifici ai ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

"Am lucrat cu toţi cei trei medici care fac performanţă ca specialişti, dar şi ca manageri de top. Mă bucură şi mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar şi proiecte de cercetare care sunt priorităţi ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienţi. Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume", a declarat Costache, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Ministerul Sănătăţii.

Kak Khee Yeung conduce consorţiul format din spitale din Europa care încearcă să obţină finanţare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. Yeung este chirurg vascular, dar şi director de cercetare în acest domeniu, se arată în comunicat.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotaţi chirurgi şi cercetători în domeniul bolilor cardiovasculare din lume.

Prof. dr. T Sloane Guy este specialistul numărul unu în chirurgie robotică în lume, mai informează comunicatul Ministerului Sănătăţii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta