Ministerul Securității Interne din SUA: Ordinul lui Trump privind imigrația rămâne în vigoare

Ministerul Securității Interne din SUA: Ordinul lui Trump privind imigrația rămâne în vigoare

Decizia unui judecător federal al SUA de a suspenda ordinul executiv al președintelui Donald Trump privind imigrația va produce efecte nesemnificative, a anunțat duminică Ministerul Securității Interne din SUA (DHS), citat de DPA.

"Ordinele executive ale președintelui Trump rămân în vigoare — interzicerea călătoriilor va rămâne interzisă, iar administrația americană își păstrează dreptul de a revoca vize în orice moment dacă o cere securitatea națională sau siguranța publică", a transmis DHS într-un comunicat de presă.

În comunicat se mai precizează că niciun cetățean străin care are legături cu Statele Unite "nu are dreptul nestăvilit de a cere intrarea" pe teritoriul SUA.

Potrivit DHS, mai puțin de 1% din cele peste 325.000 de persoane care ajung zi de zi pe calea aerului în SUA au fost reținute cât timp erau puse în aplicare măsuri de securitate sporite.

Printr-un ordin executiv, Donald Trump a suspendat vineri pentru o perioadă de patru luni admiterea de refugiați în Statele Unite și a interzis temporar, timp de trei luni, sosirea cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Un judecător federal american a dat dreptate parțial, sâmbătă seara, unor organizații neguvernamentale care contestau decretul împotriva refugiaților semnat de Donald Trump, împiedicând expulzarea persoanelor reținute de vineri în virtutea acestui decret.

Judecătoarea Ann Donnelly de la tribunalul federal din Brooklyn (New York) — care fusese sesizată de mai multe asociații de apărare a drepturilor omului, între care puternica ACLU — a ordonat autorităților americane să nu recurgă la nicio expulzare a cetățenilor din cele șapte țări musulmane vizate de decret — Iran, Irak, Yemen, Somalia, Libia, Siria, Sudan — care dispun de documente ce îi autorizează să intre în SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

4 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...

5 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice