Miniştrii afacerilor europene nu vor avea marţi o reuniune specială cu privire la Brexit (oficial UE)

Miniştrii afacerilor europene nu vor avea marţi o reuniune specială cu privire la Brexit (oficial UE)

Miniştrii afacerilor europene din statele blocului comunitar, care se vor reuni marţi la Bruxelles pentru a pregăti summitul european din această săptămână, nu vor avea o şedinţă specială cu privire la Brexit, a declarat luni un oficial de rang înalt al Uniunii Europene, citat de Reuters.

Miniştrii afacerilor europene din cele 28 de state membre, inclusiv Marea Britanie, se vor întâlni pentru a pregăti diferite puncte de pe agenda summitului şi pentru a discuta alte subiecte.

Întrebat de jurnalişti dacă miniştrii din restul celor 27 de state s-ar putea întruni pentru a discuta intenţia premierului britanic Theresa May de a solicita negocieri suplimentare cu privire la acordul pentru Brexit convenit luna trecută, oficialul european a declarat că nu se intenţionează programarea unei astfel de reuniuni.

Theresa May se va alătura liderilor celorlalte state membre ale UE la summitul ce va avea loc joi şi vineri la Bruxelles.

Decizia sa de a amâna votul parlamentar, programat pentru marţi, din cauza unei înfrângeri ce părea iminentă a aruncat într-o şi mai mare incertitudine viitorul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …