Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Din 25 noiembrie, plătim măsurile de sprijin cauzate de evoluţia pandemiei

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Din 25 noiembrie, plătim măsurile de sprijin cauzate de evoluţia pandemiei

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, joi, că din 25 noiembrie vor fi făcute plăţile, prin APIA, pentru toate acele măsuri de sprijin cauzate de evoluţia pandemiei de COVID-19.

"Fermierii, ştiu, s-au înscris. Vor fi plătiţi cei din sectoarele creştere bovine, ovine, apicultură, porc, pasăre, cei din sectorul vegetal", a declarat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a mai spus că la rectificarea bugetară vor fi alocate sumele necesare pentru completarea despăgubirilor agricultorilor afectaţi de secetă.

"Am dat până acum 82%, celor ale căror culturi de toamnă au fost afectate. La culturile de primăvară, fiind afectate 1,2 milioane hectare, o să facem şi pentru aceşti fermieri aceste despăgubiri, pentru că aşa este corect. Tot prin Mecanismul de Rezilienţă o să avem fonduri pentru aplicarea strategiei de gestionare a apei, să refacem sistemul de irigaţii vechi şi să îl extindem, dar şi sistemul de drenare, pentru lucrări de combatere a eroziunii solului, lucrări de prevenire deşertificare şi extindere sistem anti-grindină. Suma totală alocată este de 6,5 miliarde euro", a declarat Adrian Oros, la o întâlnire cu fermierii din judeţul Neamţ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!