Ministrul Agriculturii, precizări după declarațiile controversate: Nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu

Ministrul Agriculturii, precizări după declarațiile controversate: Nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus, luni, că declarația sa recentă în care spunea că este de acord cu o afirmaţie a fostului dictator Nicolae Ceauşescu, „poate a fost neinspirată”, și a pus totul pe seama oboselii, precizând că nu e nostalgic după perioada comunistă.

Florin Barbu: Sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România Foto: Inquam Photos George Calin

Da, aici cred că și eu nu am răspuns corect şi nu m-am referit la Ceauşescu. În al doilea rând, am văzut în presă... Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Mai mult de atât, da sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor (și al femierilor români n.r.) şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989. Sunt nostalgic şi îmi doresc foarte mult ca toate resursele economice ale României să fie exploatate”, a declarat ministrul Florin Barbu, la TVR 1 , întrebat cu privire la declarația sa în care spunea că este de acord cu o afirmație a lui Nicolae Ceaușescu.

Ministrul Agriculturii a admis că a fost o declarație „neinspirat㔄, datorată oboselii acumulate în această perioadă „foarte, foarte încărcată” pentru el.

Da, poate că a fost o declaraţie neinspirată a mea. Sigur, săptămâna trecută a fost o săptămână foarte încărcată, am avut discuţii cu mediul asociativ privind noile depuneri de cereri pentru subvenţiile pe anul 2024- 2025, am mers şi în terioriu pentru că foarte mulţi fermieri, atât în sistemul de irigaţii, cât şi în zootehnie şi vegetal solicită prezenţa mea să discut despre proiectele pe care le vom lansa începând cu luna iulie (...) A fost o perioadă foarte, foarte încărcată, da poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu”, a spus Barbu, întrebat dacă a fost o declarație pe care nu a dorit să o facă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat , într-un interviu pentru Euronews, cu privire la scandalul afacerilor cu stuf din Deltă că „Nicolae Ceaușescu nu spunea degeaba că e aurul verde al României”, precizând că e de aceeași părere.

Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României. (...) Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el", a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...