Ministrul apărării din Austria avertizează în legătură cu o islamizare a Balcanilor

Ministrul apărării din Austria avertizează în legătură cu o islamizare a Balcanilor

Turcia și Arabia Saudită răspândesc în mare măsură valorile islamice în rândul societăților din țările balcanice, a declarat ministrul apărării din Austria, Hans Peter Doskozil, într-un interviu publicat marți de ziarul german Die Welt, relatează MIA.

Ministrul a adăugat că Ankara continuă să-și răspândească influența în Albania, Kosovo și Serbia.

'Putem vedea islamizarea lentă a Balcanilor. Uniunea Europeană își pierde influența în Balcani. În schimb, influența Turciei și a Arabia Saudite este în creștere', a spus Doskozil, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu această situație.

'Din cauza acestei situații, ar fi inacceptabil din punctul meu de vedere ca Turcia, ca parte a NATO, să desfășoare în curând mai multe trupe în Balcani', a mai spus Doskozil, adăugând că un astfel de dezechilibru nu este în interesul europenilor.

Ministrul austriac a cerut Germaniei și altor state să prevină orice schimbare a echilibrului puterilor și orice amenințare împotriva democrației în regiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...