Ministrul apărării german: SUA nu au confirmat planurile de retragere de trupe

Ministrul apărării german: SUA nu au confirmat planurile de retragere de trupe

Berlinul nu a primit încă vreo confirmare din partea Washingtonului cu privire la informaţiile conform cărora SUA intenţionează să retragă mii de militari din Germania, a declarat luni ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, transmite Reuters.

Kramp-Karrenbauer, şefa Uniunii Democrat-Creştine (CDU), partidul aflat la guvernare al cancelarului Angela Merkel, a declara că nu va face speculaţii pe marginea unor informaţii care nu au fost confirmate.

"Nu vreau să speculez asupra unui lucru pentru care nu am nicio confirmare. Realitatea este că prezenţa trupelor SUA în Germania este benefică întregii securităţi a alianţei NATO - deci şi securităţii americane. Aceasta este fundamentul pe baza căruia colaborăm", a subliniat ea într-o conferinţă de presă.

O înaltă oficialitate americană a declarat vineri că preşedintele republican Donald Trump a ordonat ca 9.500 de militari americani să fie retraşi din Germania, aliat în NATO care găzduieşte aproximativ 34.500 de militari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante