Ministrul austriac de Interne s-a opus din nou aderării României la Schengen: „Multe nu funcționează”

Ministrul austriac de Interne s-a opus din nou aderării României la Schengen: „Multe nu funcționează”

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a făcut vineri o nouă declarație prin care a respins intrarea României și Bulgariei în Schengen.

Austria nu și-a schimbat părerea despre intrarea României în Schengen / Foto: Shutterstock

„Pentru noi, decizia se aplică faptul că noi credem că are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum. Este important (în cazul sistemului de azil – n.red.) ca trei aspecte de bază să funcționeze: protecția frontierelor externe, refuzurile de primire și distribuția celor care cer azil. Adevărul este că multe lucruri nu funcționează în aceste domenii. Și de aceea trebuie să continuăm să lucrăm și să luptăm”, a declarat oficialul austriac când a fost întrebat de ziarul Kurier despre posibilul veto al Austriei împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei.

Acesta a fost întrebat și despre acuzația referitoare la partidul său, ÖVP, care exploatează acum problema azilului pentru a distrage atenția de la propriile probleme interne de partid. Ministrul a declarat că „am avertizat deja despre această situație în aprilie. Nimeni nu a ridicat această problemă în primăvară, în timp ce eu am avertizat că se va întâmpla. De asemenea, am ridicat în repetate rânduri această problemă la nivel european, deoarece suntem primii care vor fi afectați de acest val de refugiați economici, dintre care majoritatea vin pe ruta balcanică”.

În prezent, Austria este singura țară din UE care se opune aderării României la Schengen. Opoziţia țării este motivată de afluxul de refugiaţi care vin pe ruta balcanică spre Europa Centrală. Peste 90.000 de migranţi au fost deja reţinuţi în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu fuseseră înregistraţi în nicio altă ţară din UE, potrivit Ministerului de Interne.

Beneficiile Schengen

În primul rând, vor dispărea timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei terestre cu Ungaria și Bulgaria. De asemenea, transportatorii vor scăpa de cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria. La frontiera aeriană va fi eliminat controlul de frontieră pentru zborurile către/dinspre destinații din spațiul Schengen, iar deplasările către/din aceste destinații se vor desfășura ca un zbor intern în România. Comerțul va fi mai profitabil, iar mărfurile vor circula mult mai rapid și la costuri mult mai mici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”