Ministrul Bode: Avem rezultatul procedurii pentru primul tronson de autostradă din judeţul Sălaj

Ministrul Bode: Avem rezultatul procedurii pentru primul tronson de autostradă din judeţul Sălaj

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri, pe şantierul din Biharia, că "azi, Compania Naţională de Drumuri a anunţat rezultatul procedurii pentru primul tronson de autostradă din judeţul Sălaj, respectiv pentru cei 13 kilometri dintre Zimbor şi Poarta Sălajului".

"Mă bucur să dau această veste bună românilor, sălăjenilor în special şi tuturor celor care aşteaptă să circule pe Autostrada Transilvania. De asemenea, tronsonul Biharia-Borş şi Iernud-Cheţani sunt în stadiul fizic de peste 90%, ceea ce înseamnă că cei 24 de kilometri vor fi daţi în trafic în acest an", a declarat ministrul Bode.

De asemenea, ministrul a subliniat că tronsoanele dintre Nădăşelu şi Chiribiş sunt "dezgropate după ani şi ani de tergiversări".

"Suntem pregătiţi să semnăm contractul pentru Zimbor-Poarta Sălajului, pentru Nuşfalău-Suplacu de Barcău şi pentru toate celelalte tronsoane dintre Nădăşelu şi Chiribiş, pentru că în acest an Autostrada Transilvania a prins viaţă. Şi nu sunt declaraţii de intenţie, sunt fapte aşa cum sunt cele pe care azi le puteţi vedea. Mă bucur să fac parte din Guvernul Ludovic Orban, guvernul care a decis să dezvolte România, să construiască România", a afirmat ministrul Bode.

Ministrul Transporturilor a participat vineri, alături de premierul Ludovic Orban, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru tronsonul 3C2 Biharia- Chiribiş din Autostrada Transilvania, în lungime de 28,55 kilometri, între asocierea de firme condusă de Trameco şi CNAIR. Valoarea contractului este de 388,552 milioane de lei. AGERPRES / (A - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!