Ministrul de externe ungar: Controalele la graniță introduse de Austria sunt nejustificate

Ministrul de externe ungar: Controalele la graniță introduse de Austria sunt nejustificate

Controalele la graniță introduse de Austria și care au cauzat cozi lungi de partea ungară a frontierei în ultimele zile sunt nejustificate, a declarat joi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, potrivit Reuters.

Șeful diplomației ungare a spus că de astfel de controale este nevoie la frontierele Serbiei și Croației cu Ungaria, însă nu și la cea austriacă. El a mai afirmat că Ungaria se achită de sarcina de a apăra granița externă sudică a Spațiului Schengen, zona europeană de liberă circulație.

"Cred că ceea ce fac austriecii la granița ungaro-austriacă este nejustificat", a declarat Szijjarto într-o conferință de presă.

Controalele la granița austriacă asupra camioanelor care vin dinspre Ungaria și se îndreaptă spre vestul Europei au produs cozi lungi în această săptămână. Poliția din Ungaria a răspuns prin controale în trafic de partea ungară a graniței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…