Ministrul de externe ungar despre experiența trăită la Bruxelles: Trebuie să fugi ca să rămâi în viață

Ministrul de externe ungar despre experiența trăită la Bruxelles: Trebuie să fugi ca să rămâi în viață

Ministrul de externe ungar, Péter Szijjártó, a relatat - fără a intra în detalii - că a trecut printr-o imensă teamă în timp ce își făcea obișnuitul program de jogging în Bruxelles, informează joi publicația belgiană Le Soir.

Numeroși sunt miniștrii europeni care ajung la Bruxelles pentru reuniuni de tot felul. Pentru actualul ministru al afacerilor externe ungar, această experiență nu a fost dintre cele mai relaxante.

Într-un interviu acordat site -ului ungar Index, Péter Szijjártó relatează că a trecut printr-o mare spaimă în timp ce făcea jogging prin oraș, în timpul uneia dintre vizitele sale în septembrie 2014.

"Dacă te rătăcești în Bruxelles, încurcând două străzi, trebuie uneori să fugi pentru a rămâne în viață. (...) Nu este o exagerare, eu am fost în această situație", a spus el.

Totuși, ministrul nu a intrat în detalii. Ce a văzut? Unde era? Semnele de întrebare au rămas.

În schimb, Péter Szijjártó nu a ratat ocazia pentru a face aluzii la prezența migranților în Bruxelles, potrivit Le Soir. "Am făcut o eroare și am început să alerg în direcția greșită. Migrația nu era ceea ce este acum, dar în prezent apreciez mult mai mult politica noastră privind migrația", a afirmat ministrul.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a adoptat o politică foarte dură cu privire la refugiați. În toamna trecută, guvernul a dispus ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la frontierele cu Serbia și Croația și a considerat de atunci ca delincvent orice migrant care încearcă să treacă de el, comentează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

5 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO