Ministrul de externe ungar despre experiența trăită la Bruxelles: Trebuie să fugi ca să rămâi în viață

Ministrul de externe ungar despre experiența trăită la Bruxelles: Trebuie să fugi ca să rămâi în viață

Ministrul de externe ungar, Péter Szijjártó, a relatat - fără a intra în detalii - că a trecut printr-o imensă teamă în timp ce își făcea obișnuitul program de jogging în Bruxelles, informează joi publicația belgiană Le Soir.

Numeroși sunt miniștrii europeni care ajung la Bruxelles pentru reuniuni de tot felul. Pentru actualul ministru al afacerilor externe ungar, această experiență nu a fost dintre cele mai relaxante.

Într-un interviu acordat site-ului ungar Index, Péter Szijjártó relatează că a trecut printr-o mare spaimă în timp ce făcea jogging prin oraș, în timpul uneia dintre vizitele sale în septembrie 2014.

"Dacă te rătăcești în Bruxelles, încurcând două străzi, trebuie uneori să fugi pentru a rămâne în viață. (...) Nu este o exagerare, eu am fost în această situație", a spus el.

Totuși, ministrul nu a intrat în detalii. Ce a văzut? Unde era? Semnele de întrebare au rămas.

În schimb, Péter Szijjártó nu a ratat ocazia pentru a face aluzii la prezența migranților în Bruxelles, potrivit Le Soir. "Am făcut o eroare și am început să alerg în direcția greșită. Migrația nu era ceea ce este acum, dar în prezent apreciez mult mai mult politica noastră privind migrația", a afirmat ministrul.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a adoptat o politică foarte dură cu privire la refugiați. În toamna trecută, guvernul a dispus ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la frontierele cu Serbia și Croația și a considerat de atunci ca delincvent orice migrant care încearcă să treacă de el, comentează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?