Ministrul de finanțe german îl critică pe cel de externe pentru că a spus că Germania ar trebui să contribuie mai mult la UE

Ministrul de finanțe german îl critică pe cel de externe pentru că a spus că Germania ar trebui să contribuie mai mult la UE

Ministrul de finanțe german Wolfgang Schaeuble l-a criticat vineri pe colegul său de la externe Sigmar Gabriel după ce acesta a declarat că Germania ar trebui să-și sporească asistența financiară pentru Grecia și contribuția financiară la Uniunea Europeană în general, relatează Reuters.

Potrivit ministrului de finanțe german, această declarație "merge într-o direcție complet greșită" și trimite un mesaj eronat.

Schaeuble (Uniunea Creștin-Democrată, CDU) a adăugat că problema Europei nu o reprezintă în primul rând banii, ci modul în care sunt folosiți aceștia.

Întrebat la postul de radio Deutschlandfunk dacă Grecia poate rămâne în zona euro, Schaeuble a precizat că acest lucru este posibil "doar dacă are o economie competitivă".

Wolfgang Schaeuble a subliniat că Grecia trebuie să aplice reforme și a recunoscut că acest lucru va necesita timp. "Dar dacă nu va folosi acest timp să se reformeze pentru că e neplăcut, atunci este pe o cale greșită", a avertizat ministrul de finanțe german.

Sigmar Gabriel, membru al Partidului Social-Democrat, partener de coaliție cu creștin-democrații cancelarului Angela Merkel, a anunțat pe rețeaua Twitter că "la următoarea dezbatere cu privire la finanțele Europei am putea face ceva 'scandalos' — și anume să ne semnalăm disponibilitatea de a plăti mai mult". Mai mult, cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o joi în Grecia, el a evocat o majorare a asistenței financiare pentru această țară.

Germania, țara cu cea mai puternică economie și cu cea mai numeroasă populație din UE, este deja cel mai mare contributor la bugetul UE, cu circa 15 miliarde de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?