Ministrul de finanţe israelian, declarații controversate: „Poporul palestinian nu există, este o invenție“

Ministrul de finanţe israelian, declarații controversate: „Poporul palestinian nu există, este o invenție“

Ministrul de finanţe israelian, Bezalel Smotrich, de extrema dreaptă, a declarat că „poporul palestinian nu există“, acesta fiind mai degrabă un concept inventat cu mai puţin de o 100 de ani în urmă şi că adevăraţii palestinieni sunt evreii.

Ministrul de finanţe israelian a făcut noi declarații controversate

Ministrul de finanţe israelian, Bezalel Smotrich, de extrema dreaptă şi antiarab, a declarat că „poporul palestinian nu există“, acesta fiind - în opinia sa - mai degrabă un concept inventat cu mai puţin de o 100 de ani în urmă şi că adevăraţii palestinieni sunt evreii care au trăit pe 'pământul lui Israel' cu peste 2000 de ani în urmă, relatează luni EFE.

„Sunt arabi în Orientul Mijlociu, care au sosit pe pământul lui Israel în acelaşi timp în care a început revenirea evreilor sionişti, după 2000 de ani de exil, ceea ce arabii din regiune nu doreau. Şi ce fac ei atunci? Inventează un popor fictiv şi revendică drepturi fictive asupra pământului lui Israel, doar pentru a lupta împotriva mişcării sioniste“, a declarat ministrul israelian duminică seara în cadrul unui eveniment la Paris.

„Adevărul trebuie să fie spus fără să plecăm capul în faţa minciunilor şi răsturnărilor istoriei din partea organizaţiilor pro-palestiniene şi BDS (Boycott, Divestment, Sanctions/ Boicot, Reducerea investiţiilor, Sancţiuni impuse Israelului)“, a adăugat el în declaraţii preluate luni de presa israeliană.

Potrivit Agerpres, Smotrich , colonist şi lider al partidului de extremă-dreaptă Sionismul Religios, a declarat că adevăraţii palestinieni sunt oameni ca el şi strămoşii săi care au locuit pe pământul lui Israel cu secole în urmă, o declaraţie în concordanţă cu poziţiile mişcării de colonizare pe care o reprezintă în cadrul noului guvern, alături de alţi parteneri precum Itamar Ben Gvir, ambii cunoscuţi pentru retorica lor antiarabă şi privind supremaţia evreilor.

„Tatăl meu era originar din Ierusalim din a 13-a generaţie, iar bunica mea, care s-a născut din pionieri sionişti în urmă cu 100 de ani la Metula, este palestiniană“, a spus el.

După o vizită controversată în SUA, pe care organizaţiile evreieşti americane au încercat să o boicoteze şi în timpul căreia oficiali ai administraţiei Joe Biden au evitat să-l întâlnească din cauza poziţiilor sale radicale, Smotrich a vizitat duminică Parisul pentru a participa la un eveniment în memoria lui Jacques Kupfer, un activist francez de extremă dreaptă.

La acest eveniment, el a declarat că arabii nu au drepturi istorice asupra „pământului lui Israel“ - teritoriu care cuprinde Israelul de astăzi şi teritoriile palestiniene ocupate - întrucât au venit în zonă pentru 'a opri revenirea sioniştilor“, aceste remarci producându-se la numai două săptămâni după ce afirmase că oraşul palestinian Huwara, vandalizat de sute de colonişti violenţi care au incendiat maşini şi case, ar trebui să fie şters de pe faţa pământului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 Poate nu știați, dar Ucraina are arme cu care poate lovi oriunde în Donbas și Crimeea. Dar și multe alte orașe din Rusia, inclusiv Moscova