Ministrul de finanţe turc discută cu Donald Trump despre achiziţia de armament rusesc

Ministrul de finanţe turc discută cu Donald Trump despre achiziţia de armament rusesc

Ministrul de finanţe al Turciei, Berat Albayrak, a discutat luni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, despre intenţia guvernului de la Ankara de a achiziţiona sistemul rusesc de apărare antirachetă S-400, transmite postul de televiziune CNN Turk, preluat de Reuters.

Potrivit oficialului turc, Trump a avut o atitudine "rezonabilă" faţă de proiect.

Albayrak - ginerele preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan - s-a întâlnit de asemenea cu omologul său, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, şi cu Jared Kushner, consilier al Casei Albe, ginerele preşedintelui american. Ministrul a declarat că pe parcursul întrevederilor a fost primit de Trump, care "a ascultat în mod foarte rezonabil, cu o înţelegere pozitivă a procesului referitor la necesitatea S-400 pentru Turcia".

Intenţia Turciei de a cumpăra sisteme S-400 a creat disensiuni cu SUA; Washingtonul şi-a ameninţat aliatul din cadrul NATO cu sancţiuni, reaminteşte Reuters. Luni, ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a cerut rezolvarea problemei prin dialog.

CNN Turk a citat şi afirmaţia lui Albayrak conform căreia s-a discutat cu oficialii americani inclusiv dezvoltarea comerţului bilateral de la volumul actual de 20 de miliarde anual până 75 de miliarde. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia