Ministrul de Interne al autoproclamatei republici Lugansk, rănit într-o explozie în centrul orașului VIDEO

Ministrul de Interne al autoproclamatei republici Lugansk, rănit într-o explozie în centrul orașului VIDEO

Ministrul interimar de interne al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR), Igor Kornet, a fost rănit într-o explozie în centrul orașului Lugansk, luni, 15 mai, a anunțat adjunctul ministrului Sănătății al LPR, Oleg Valiev, citat de regnum.ru.

Igor Kornet este în stare stabilă

Potrivit sursei publicației, explozia ar fi putut fi organizată în scopul asasinarii ministrului pus de ruși. Liderul organizației teroriste „Republica Populară Lugansk”, Leonid Pasicinik, a spus că deflagrație a avut loc în centrul orașului, într-o frizerie din apropierea clădirii publicației de propagandă „Luhansk-24”.

Igor Kornet este în viață, iar starea lui este stabilă, a mai adăugat Oleg Valiev, potrivit sursei citate. În total, cinci persoane au fost rănite în explozie. Potrivit imaginilor de la fața locului, apărute pe rețelele sociale, frizeria „Frații” se afla la parterul unui bloc din Lugansk. Filmările arată salonul complet distrus, cu geamurile și intrarea sparte. Autoritățile autoproclamatei republici suspectează că explozia ar fi fost o tentativă de asasinat la adresa lui Igor Kornet.

image

Aceasta este a doua explozie la Lugansk într-o zi. Luni dimineață, militanții ucraineni au atacat zona stației de autobuz. Probabil, ținta lor a fost fosta școală de pregătire a opeartorilor de drone.

Pe 13 mai, la Lugansk, militanții ucraineni au început să lovească orașul cu rachete de croazieră Storm Shadow, primite de la Ministerul Apărării britanic pe 11 mai. De atunci, au fost deja date mai multe lovituri cu aceste rachete scrie Izvestia.

image

Șeful administrației instalate de ruși în regiunea Donețk, Denis Pușilin, a declarat luni că forțele separatiste au observat o „activare” a trupelor ucrainene de-a lungul întregii linii de contact din acest sector al frontului, relatează TASS.

„Vedem o activare pe întreaga linie de contact, însă nu este încă contraofensiva despre care se vorbește și s-a vorbit foarte mult. Vedem că inamicul încearcă să ne testeze pozițiile, încearcă să efectueze recunoașteri prin luptă pe anumite sectoare”, a declarat el într-o intervenție la postul TV Rossia-24. „Am fost nevoiți să ne pregătim pentru asta și, desigur, suntem pregătiți”, a dat însă asigurări Pușilin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…