Ministrul de interne al Republicii Moldova: "Nume sonore", în spatele tentativei de asasinare a oligarhului Vladimir Plahotniuc

Ministrul de interne al Republicii Moldova: "Nume sonore", în spatele tentativei de asasinare a oligarhului Vladimir Plahotniuc

Ministrul de Interne din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, a declarat că "numele persoanelor care au comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc sunt cu mult mai sonore decât numele indivizilor reținuți săptămâna trecută" concomitent la Chișinău și Kiev, relatează luni Basarabia.md.

Sursa foto: www.gov.md

"Noi cunoaștem cine sunt persoanele care au comandat acest omor. Urmează ca noi, prin investigațiile pe care le vom efectua, să ajungem la ele și să le tragem la răspundere. Numele sunt cu mult mai sonore decât numele celor reținuți. Nu am nicio permisiune să le fac publice, dar locuitorii din Republica Moldova cunosc aceste nume", a declarat Alexandru Jizdan într-o emisiune duminică la postul de televiziune local Canal 2. El a adăugat că pe măsura avansării investigației, opinia publică va afla identitatea celor care au comandat asasinarea lui Plahotniuc care — potrivit afirmațiilor sale — fusese pregătită minuțios pe parcursul ultimelor luni.

Arsen Avakov, ministrul de interne al Ucrainei, a anunțat la 7 aprilie dejucarea unei tentative de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD), formațiunea în jurul căreia este coalizată actuala alianță de guvernare din Republica Moldova.

La 8 aprilie, autoritățile de la Chișinău au confirmat informațiile Kievului despre planificarea asasinatului la comandă la adresa lui Plahotniuc. Potrivit autorităților moldovene, 17 indivizi implicați în acest caz au fost reținuți printr-o acțiune comună a forțelor de ordine din Republica Moldova și Ucraina. Pentru comiterea infracțiunii, comanditarii urmau să plătească executanții cu 200.000 de dolari, suma de 100.000 de dolari fiindu-le achitată în avans.

Potrivit Deschide.md, ca urmare a perchezițiilor efectuate vineri la Chișinău, au fost depistate și confiscate arme și alte obiecte care urmau a fi folosite la comiterea atentatului, între care patru aruncătoare de grenade, două pistoale model CZ cu amortizor, cartușe, stații radio, telefoane mobile etc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…