Ministrul de Interne: În cazul mitingului PSD de la Târgovişte s-a exagerat ideea că a fost blocat întregul oraş

Ministrul de Interne: În cazul mitingului PSD de la Târgovişte s-a exagerat ideea că a fost blocat întregul oraş

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că "s-a exagerat în mod intenţionat" ideea că la mitingul PSD de la Târgovişte a fost blocat întregul oraş, ea susţinând că au fost dispuse măsuri de restricţionare a accesului în zona în care se desfăşura adunarea publică.

"S-a exagerat în mod intenţionat ideea că a fost blocat întregul oraş. Eu ştiu că s-au dispus măsuri de restricţionare a accesului în zona în care se desfăşura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organizator şi accesul a fost restricţionat doar pentru acea zonă care era autorizată şi era legală. Mai mult decât atât, cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare publică, eventual ecusoane, badge-uri sau altceva, însă parola a fost convenită de către organizator, care avea şi responsabilităţi în acest sens şi cei care asigurau măsurile de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria", a afirmat Carmen Dan, la intrarea în sediul MAI.

Ea a precizat că şi pentru preşedintele Klaus Iohannis se dispun măsuri de restricţionare a zonei pe care o traversează.

"Dacă ne referim la măsuri de restricţionare, îi amintesc domnului preşedinte că şi pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricţionare a zonei pe care o traversează tot de către aceiaşi comandanţi din Poliţie şi Jandarmerie care au responsabilitatea şi obligaţia să vegheze şi să se asigure că sunt respectate măsurile de ordine publică şi siguranţă", a spus Carmen Dan.

Ministrul a arătat că subiectul este dezbătut "într-o logică de campanie" electorală.

"L-am văzut ieri şi pe preşedinte acuzând - ca de obicei, fără să aibă informaţiile reale, deşi are absolut toate pârghiile să le afle - acuzând Poliţia şi Jandarmeria şi referindu-se la situaţii, vorbim de Topoloveni, în care persoane au fost arestate. Păi, dacă preşedintele României nu ştie care este diferenţa între o persoană arestată şi o persoană care este condusă la secţie pentru identificare, atunci este foarte grav", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebată cum vede declaraţia procurorului general al României potrivit căreia un 10 august s-ar putea repeta oricând, având în vedere ca şi anul viitor va fi unul electoral, ea a răspuns: "Nu o văd în niciun fel. Eu mi-aş dori ca procurorul general interimar al României să îşi ia absolut toate informaţiile despre ancheta pe care o are la dânsul în curte şi apoi să vorbească în cunoştinţă de cauză". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...