Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii DNA

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii DNA

Ministrul Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a fost audiat în această dimineață la DNA după ce a fost acuzat de fostul secretar de stat Radu Cristescu din Guvernul PSD de ilegalități în alocarea unor fonduri către Consiliul Județean Satu Mare. Ion Ștefan a declarat pentru HotNews.ro că a mers de bunăvoie la DNA, ca să se pună la dispoziția anchetatorilor. "Sunt nevinovat, nu am făct nimic ilegal, dar eu mă pun la dispoziție să se cerceteze și să se lămurească. Sunt dispus să renunț și la imunitate", a susținut Ion Ștefan.

El a stat la DNA timp de aproximativ o oră.

Ion Ștefan a declarat pentru HotNews.ro că a mers de bunăvoie la DNA, ca să se pună la dispoziția anchetatorilor, deși ar fi nevinovat.

"Nu sunt vizat de niciun dosar și nu am făcut nicio plângere penală. Am fost acuzat de domnul Radu Cristescu că s-au întâmplat lucruri necurate la CJ Satu Mare. Am adoptat o hotărâre de guvern prin care am alocat bani pentru finalizarea sediului Bibliotecii și am fost acuzat că îl cunosc pe cel care face investiția, că ar fi un interlop .... Eu chiar nu știu ce se întâmplă acolo, cine execută lucrarea, eu nu m-am întâlnit cu nimeni. Sunt nevinovat, dar aseară în emisiune am spus că astăzi la ora 8.00 mă prezint la DNA și asta am făcut, am fost la DNA", a declarat Ion Ștefan pentru HotNews.ro.

Ion Ștefan a fost acuzat de fostul secretar de stat în Guvernul PSD Radu Cristescu, joi seară, la o emisiune la România TV, că i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro) pentru o investiție în Satu Mare necesari pentru un spital, deși ar fi fost necesari pentru biblioteca din municipiu.

Cei doi au avut un schimb dur de replici, încheiat cu amenințări de depuneri de plângeri penale la DNA.

"Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!", i-a spus Cristescu ministrului Dezvoltării, potrivit DC News. "Domnul Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi", a fost replica lui Ion Ștefan.
  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…