Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii DNA

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, audiat de procurorii DNA

Ministrul Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a fost audiat în această dimineață la DNA după ce a fost acuzat de fostul secretar de stat Radu Cristescu din Guvernul PSD de ilegalități în alocarea unor fonduri către Consiliul Județean Satu Mare. Ion Ștefan a declarat pentru HotNews.ro că a mers de bunăvoie la DNA, ca să se pună la dispoziția anchetatorilor. "Sunt nevinovat, nu am făct nimic ilegal, dar eu mă pun la dispoziție să se cerceteze și să se lămurească. Sunt dispus să renunț și la imunitate", a susținut Ion Ștefan.

El a stat la DNA timp de aproximativ o oră.

Ion Ștefan a declarat pentru HotNews.ro că a mers de bunăvoie la DNA, ca să se pună la dispoziția anchetatorilor, deși ar fi nevinovat.

"Nu sunt vizat de niciun dosar și nu am făcut nicio plângere penală. Am fost acuzat de domnul Radu Cristescu că s-au întâmplat lucruri necurate la CJ Satu Mare. Am adoptat o hotărâre de guvern prin care am alocat bani pentru finalizarea sediului Bibliotecii și am fost acuzat că îl cunosc pe cel care face investiția, că ar fi un interlop .... Eu chiar nu știu ce se întâmplă acolo, cine execută lucrarea, eu nu m-am întâlnit cu nimeni. Sunt nevinovat, dar aseară în emisiune am spus că astăzi la ora 8.00 mă prezint la DNA și asta am făcut, am fost la DNA", a declarat Ion Ștefan pentru HotNews.ro.

Ion Ștefan a fost acuzat de fostul secretar de stat în Guvernul PSD Radu Cristescu, joi seară, la o emisiune la România TV, că i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro) pentru o investiție în Satu Mare necesari pentru un spital, deși ar fi fost necesari pentru biblioteca din municipiu.

Cei doi au avut un schimb dur de replici, încheiat cu amenințări de depuneri de plângeri penale la DNA.

"Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!", i-a spus Cristescu ministrului Dezvoltării, potrivit DC News. "Domnul Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi", a fost replica lui Ion Ștefan.
 



 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”