Ministrul Educației pune la dispoziție un miliard de euro care vor merge în 5.700 de şcoli

Ministrul Educației pune la dispoziție un miliard de euro care vor merge în 5.700 de şcoli

Ministerul Educaţiei are la dispoziţie un milliard de euro pentru modernizarea a 5.700 de şcoli, a afirmat marţi seară ministrul Ligia Deca.

Foto Mediafax

"Avem un miliard de euro care va merge în 5.700 de şcoli, unde vom vedea mobilier nou, dotări noi şi, în sfârşit, vom vedea laboratoare de ştiinţe şi laboratoare de ultimă tehnologie pentru toţi elevii. Pentru că asta a fost ideea, să schimbăm faţa şcolii româneşti, să terminăm cu problema infrastructurii, să facem din nou atractive ştiinţele şi alte materii prin nivelul de dotare corespunzător pe care îl au", a susţinut Deca la Digi 24 TV.

Ea a precizat că au fost două apeluri în desfăşurare, unul pentru dotări, săli de clasă, laboratoare de ştiinţe, ateliere de practică, echipamente sportive, care a fost dedicat tuturor şcolilor, şi un alt apel pentru smart Lab-uri doar pentru licee, "care sunt laboratoare de dezvoltare tehnologică înaltă, laboratoare unde să poată elevii să aibă predare prin realitate virtuală sau realitate augmentată, robotică ş.a.m.d.".

"De exemplu, astăzi am făcut publice rezultatele apelului pentru smart Lab-uri, astăzi liceele ştiu că vor avea sau nu - dar majoritatea au - aceste laboratoare inteligente. În câteva zile vom avea rezultatele şi pentru dotări, se intră în proces de contractare şi până pe 6 iunie ar trebui să avem contractate toate fondurile necesare pentru a începe achiziţiile pentru aceste săli de clasă, laboratoare. Practic, până la anul vom avea altă faţă a şcolilor", a precizat ministrul Educaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”