Ministrul Educației spune că, la finalul procedurilor, va semna ordinul de retragere a titlului de doctor în cazul Ponta

Ministrul Educației spune că, la finalul procedurilor, va semna ordinul de retragere a titlului de doctor în cazul Ponta

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat vineri că, după finalizarea procedurilor legale, va semna ordinul de retragere a titlului de doctor fostului premier Victor Ponta.

* CNATDCU i-a retras doctoratul lui Victor Ponta

El a precizat, într-o conferință de presă după preluarea mandatului, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând de joi, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

"În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri, în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispoziție zece zile pentru a depune o contestație. Începând din 7 iulie are dreptul să facă o contestație. Dacă va fi făcută această contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final la această contestație. Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu", a explicat Dumitru.

El a subliniat că și în cazul în care o persoană dorește retragerea titlului procedura este ca CNATDCU să analizeze și să decidă asupra retragerii acestuia.

"Pentru moment, regulamentul, așa cum există, nu ne permite ca pe baza unei denunțări unilaterale din partea persoanei în cauză să putem retrage titlurile respective. CNATDCU trebuie să dea un verdict", a mai spus ministrul Educației.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...