Ministrul Finanţelor: Cred că miercuri depăşim cifra de 10.000 de companii care au accesat IMM Invest

Ministrul Finanţelor: Cred că miercuri depăşim cifra de 10.000 de companii care au accesat IMM Invest

Numărul de companii care au accesat programul IMM Invest este posibil să treacă miercuri de 10.000, iar volumul finanţărilor să ajungă 10 miliarde de lei, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

"Ar trebui să avem astăzi sau cel mai târziu mâine decizia Comisiei Europene în legătură cu programul pentru companii mari, schema de ajutor pentru garanţii. Ar trebui astăzi sau mâine. Vine exact la timp pentru programul de relansare. Şi o să vă dau până la sfârşitul şedinţei şi un update pe IMM Invest, dar astăzi cred că depăşim şi cifra de 10.000 de companii şi ne apropiem de 10 miliarde. Ar trebui să ne gândim la rectificare dacă şi cu cât suplimentăm", a declarat Florin Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că Guvenul este dispus să suplimenteze plafonul în măsura în care va fi necesar, atâta vreme cât există cerere de finanţare şi disponibilitate din partea băncilor pentru finanţare.

"La rectificare va trebui să suplimentăm. Până atunci vom epuiza plafonul", a spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu a mai afirmat că în prima lectură se va afla ordonanţa privind programul IMM Leasing de echipamente şi utilaje.

IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…