Ministrul german de externe: Nu putem accepta ca Libia să fie locul de desfăşurare al unui război prin interpuşi

Ministrul german de externe: Nu putem accepta ca Libia să fie locul de desfăşurare al unui război prin interpuşi

Escaladarea conflictului libian într-un război prin interpuşi este inacceptabilă, a declarat marţi ministrul german de externe Heiko Maas, la sosirea la o reuniune la Bruxelles .

"Libia a devenit locul de desfăşurare al unui război prin interpuşi cu multă vreme în urmă şi nu mai putem accepta asta", a declarat Maas presei înainte de o întâlnire cu omologii săi din Franţa, Marea Britanie şi Italia.

"De luni de zile suntem în discuţii cu ţări care sunt influente în Libia şi vrem să le facem să contribuie la un armistiţiu sau la un embargo asupra vânzărilor de arme şi să sprijine procesul politic susţinut de ONU", a adăugat el.

"De asemenea dorim să discutăm cu părţile din Libia", a mai spus şeful diplomaţiei germane.

Cu acelaşi prilej, Maas a mai spus că Berlinul doreşte în continuare să respecte acordul nuclear din 2015 cu Iranul şi că părţile semnatare nu vor asista pasiv la denunţarea acordului de către Teheran.

"Nu putem pur şi simplu accepta anunţul Iranului că nu-şi va mai respecta angajamentele cu o ridicare din umeri", a afirmat Heiko Maas.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”