Ministrul israelian de externe îşi amână vizita în Dubai din motive de securitate

Ministrul israelian de externe îşi amână vizita în Dubai din motive de securitate

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, şi-a amânat din motive de securitate vizita în Dubai programată luna aceasta, au anunţat duminică surse diplomatice ale agenţiei Reuters. Conform acestora, decizia este legată de intensificarea tensiunilor între Statele Unite şi Iran.

Katz, care este şi ministru pentru informaţiile secrete, urma să aibă mai multe întrevederi în emiratul din Golful Persic şi să viziteze Expo 2020 Dubai. El a primit "instrucţiuni din partea oficialilor pentru securitate" să îşi amâne programul. Diplomatul care a dezvăluit acest detaliu nu a precizat când va fi reprogramată vizita.

Un alt diplomat, care a solicitat să nu-i fie dezvăluită identitatea, a afirmat - fără a aduce dovezi sau a indica o ameninţare concretă - că Israelul ia măsuri de precauţie pentru eventualitatea că ministrul ar putea fi o ţintă a represaliilor Iranului împotriva Statelor Unite.

Iranul şi Israelul au relaţii ostile încă de la revoluţia islamică iraniană din 1979, reaminteşte Reuters.

Marţi, Iranul a atacat cu rachete baze militare din Irak, unde se aflau militari americani, după un atac al Statelor Unite în urma căruia a fost ucis, săptămâna trecută, generalul iranian Qassem Soleimani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”