Ministrul Justiţiei a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin

Ministrul Justiţiei a demis conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a demis, marţi, conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului verbal privind bărbatul eliberat condiţionat care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi, a anunţat Ministerul Justiţiei.

"Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, marţi, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu", precizează MJ într-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, sursa citată informează că ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării aceluiaşi proces verbal.

De asemenea, Cătălin Predoiu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, marţi, sesizarea Inspecţiei Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispoziţiilor legale care reglementează liberarea condiţionată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinţi privind cererea de liberare condiţionată a deţinutului Ion Turnagiu.

Sursa citată arată că ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului.

Un bărbat de 45 de ani din comuna Dârvari, judeţul Mehedinţi, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor după ce a incendiat o fată de 17 ani.

"În fapt, s-a reţinut că, în data de 12.06.2020, în jurul orei 23,00, inculpatul T.I. (...) s-a deplasat la locuinţa victimei Ş.M.L.A., din aceeaşi localitate şi a pătruns în camera unde se afla sus-numita, a stropit-o cu o substanţă inflamabilă şi apoi i-a dat foc. Din concluziile preliminarii rezultă că victima, Ş.M.L.A., prezintă leziuni de violenţă, produse prin flacără, care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale, leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, victima depusese anterior o plângere împotriva bărbatului pentru viol.

Agresorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1994, fiind acuzat că a omorât cinci oameni, dar a fost eliberat condiţionat în 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...