Ministrul Justiției, anunț IMPORTANT despre EXTRĂDAREA lui Ghiță! Amănunt-CHEIE!

Ministrul Justiției, anunț IMPORTANT despre EXTRĂDAREA lui Ghiță! Amănunt-CHEIE!

Extradarea lui Sebastian Ghita: Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca asteapta o incheiere de la instanta de judecata din Romania. Nu vom intarzia nici un minut.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca Ministerul Justitiei asteapta in acest moment o incheiere din partea unei instante de judecata romane privind procedura de extradare a lui Sebastian Ghita din Serbia. "Din momentul in care o vom avea, nu vom intarzia nici un minut", a spus Tudorel Toader.

Instantele din Romania emitente ale mandatului de arestare preventiva trebuie sa verifice in procedura de urgenta indeplinirea preoceurilor legale pentru a solicita extradarea, a spus Toader, adaugand ca incheierea judecatoriei de prima instanta este atacata.

In momentul cand primim respectivele proceduri declansam procedura de extradare, adica cererea, Ministerul Justitiei are pregatita cererea, a declarat ministrul.

"Eu va asigur ca din momentul in care primim incheierea de la instantele de judecata, imediat ne indeplinim obligatiile, nu se pune problema sa iesim din termen", a afirmat Tudorel Toader.

Sebastian Ghita nu va fi judecat in Serbia inainte de a fi extradat in Romania 

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus luni ca "nu crede" ca Sebastian Ghita va fi judecat in Serbia inainte de a fi extradat in Romania. Reamintim ca Ghita a fost retinut vineri de autoritatile sarbe sub acuzatia ca ar fi folosit acte false, considerata o infractiune in Serbia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...