Ministrul Justiţiei, despre procurorii care s-au înscris pentru şefia DNA: Toţi sunt valoroşi

Ministrul Justiţiei, despre procurorii care s-au înscris pentru şefia DNA: Toţi sunt valoroşi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că sunt valoroşi toţi procurorii care şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"La momentul acesta (în jurul orei 16,30 - n.r.) sau acum zece minute, erau patru pe care îi ştiţi. La ora 17,30 se termină perioada de depunere a dosarelor. La 17,30 vom anunţa oficial pe pagina ministerului, cu nume şi prenume, candidaţii care s-au înscris, după care mâine (marţi - n.r.) se verifică, sigur, îndeplinirea condiţiilor", a declarat luni Toader.

Întrebat pe care dintre cei patru procurori înscrişi deja îl vede în funcţia de şef al DNA, ministrul Justiţiei a spus: "Credeţi că eu vă răspund acum? Eu mă antepronunţ că ăla e bun, ăla nu e bun? Toţi sunt valoroşi".

De asemenea, întrebat dacă aceia care au fost criticaţi de Inspecţia Judiciară sunt viabili pentru funcţia de procuror şef al DNA, Tudorel Toader a precizat că nu se antepronunţă.

Patru procurori s-au înscris deja, luni, în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre: Marius Iacob - actual procuror şef adjunct al DNA, Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Elena Grecu - şef serviciu în structura centrală a DNA. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...