Ministrul Muncii: Guvernul a făcut investiţii publice de 21,35 de miliarde de lei în primul semestru

Ministrul Muncii: Guvernul a făcut investiţii publice de 21,35 de miliarde de lei în primul semestru

Valoarea investiţiilor publice făcute de Guvern în prima jumătate a anului este de 21,35 de miliarde de lei, cu 32,4% mai mult decât anul trecut, a transmis, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook .

"Până în prezent, acest Guvern are o cifră-record pentru investiţiile publice în România: 21,35 de miliarde de lei în primele 6 luni, în creştere cu 32,4%, comparativ cu anul trecut, una dintre cele mai scăzute rate a şomajului din UE (7,3% din populaţia activă în mai conform Eurostat) şi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului până acum. În plus, am menţinut un dialog permanent cu mediul de afaceri din toată ţara, pentru a ne asigura că măsurile pe care le implementăm răspund în mod real nevoilor existente pe piaţa muncii", a menţionat Raluca Turcan, la finalul vizitei pe care a făcut-o la mai mulţi angajatori din judeţul Cluj.

Ministrul Muncii le-a transmis angajatorilor că Inspecţia Muncii a demarat o campanie de combatere a muncii nedeclarate şi subdeclarate.

"Vom continua să sprijinim companiile, prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, pentru a ne asigura că răspundem nevoii de a avea forţă de muncă bine calificată în România, dar şi flexibilitate şi corectitudine în relaţiile dintre angajaţi şi angajatori. Am demarat, prin Inspecţia Muncii, o campanie prin care să combatem munca nedeclarată şi subdeclarată, care afectează calitatea vieţii pentru angajaţi şi mediul concurenţial pentru angajatori. De asemenea, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ne-am stabilit drept obiectiv să creştem nivelul calificării şi pregătirii forţei de muncă pe care o caută angajatorii. România anului 2021 înseamnă altă etapă de profesionalizare, cu alte cerinţe pe piaţa muncii, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să fie prima instituţie care să cunoască nevoia locală de forţă de muncă a companiilor şi să se adapteze noilor cerinţe", a notat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a participat, la Cluj, la inaugurarea celei de-a treia unităţi de producţie din cadrul fabricii Bosch.

"Clujul este unul dintre primele exemple care ne vin în minte atunci când vorbim despre legătura dintre investiţii, numărul şi calitatea locurilor de muncă şi nivelul de trai. Am vizitat astăzi patru companii importante din judeţ: MG TEC Industry din Dej, Farmec, De'Longhi România şi Bosch, unde am participat la inaugurarea unei noi investiţii a companiei, care se află în prezent pe locul al şaptelea în topul celor mai atractivi angajatori din România. (...) Vizita de astăzi, din judeţul Cluj, mi-a reconfirmat totodată că acolo unde Guvernul, primarii şi Consiliile Judeţene pun umărul împreună pentru a susţine investiţiile companiilor, cele care au de câştigat sunt comunităţile. Iar lucrul acesta se vede nu doar în Cluj-Napoca, ci şi în alte localităţi din judeţ. (...)", a precizat Raluca Turcan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România