Ministrul polonez de externe, ireverențios la adresa lui Donald Tusk: "Icoană a răului și a stupidității'

Ministrul polonez al afacerilor externe, Witold Waszczykowski, l-a calificat pe compatriotul său Donald Tusk, președintele Consiliului European, drept 'icoană a răului și a stupidității' în cadrul unui interviu acordat în cursul săptămânii agenției de presă belgiene Belga, citată miercuri de RTBF în pagina sa electronică.

Șeful diplomației răspundea astfel unui mesaj prin Twitter al lui Donald Tusk care le urase polonezilor cu ocazia Noului An 'o țară eliberată de rău și de stupiditate'.

Potrivit ministrului, președintele Tusk ar trebui să rămână 'departe de Polonia', el exprimându-și de asemenea neliniștea cu privire la imaginea țării sale în străinătate și urându-i acestuia să poată apăra o democrație "normală', în timp ce Rusia luptă pentru o democrație "suverană', iar Occidentul pentru o democrație "liberală'.

În ultima săptămână, liderul partidului ultraconservator Dreptate și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczynski, afirmase că guvernul polonez nu va susține candidatura lui Donald Tusk pentru un al doilea mandat la președinția Consiliului European.

Jaroslaw Kaczynski a mai afirmat în trecut că îl consideră pe Donald Tusk — prim-ministru între anii 2007-2014 — "responsabil din punct de vedere moral' pentru catastrofa aeriană de la Smolensk în 2010, în care și-a pierdut viața președintele Lech Kazcynski, fratele actualului lider al PiS.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare