Ministrul rus al apărării a dispus dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie

Ministrul rus al apărării a dispus dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a asigurat marţi că autorităţile de la Moscova iau măsuri pentru a creşte producţia de arme de care trupele ruse au nevoie în "operaţiunea militară specială" din Ucraina, unde luptele cu armata ucraineană se desfăşoară "pe toată linia de contact a frontului", relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Serghei Șoigu - arhiva foto

Vorbind la o reuniune cu ofiţerii superiorii din armata rusă, Şoigu a spus că trupele ruse nu luptă doar împotriva armatei ucrainene , ci şi împotriva "asistenţei militare fără precedent din partea Occidentului", relatează Agerpres.

Cu toate acestea, a susţinut el, Rusia atacă cu succes depozitele ucrainene unde sunt stocate armele occidentale. "În pofida ajutorului militar fără precedent din partea ţărilor occidentale, inamicul suferă pierderi semnificative. Numai luna trecută au pierdut peste 15.000 de oameni", a mai susţinut Şoigu, fără a menţiona pierderile armatei ruse, care conform unei evaluări a SUA ar fi de circa 20.000 de morţi şi 80.000 de răniţi în perioada scursă din luna decembrie.

Întrucât succesul trupelor ruse pe câmpul de luptă "depinde în mare măsură de completarea stocurilor de arme" şi a altor echipamente militare, au fost luate măsurile pentru a creşte producţia de arme în vederea susţinerii războiului, astfel că "societăţilor din sectorul apărării li s-a dat sarcina de a creşte cadenţa şi volumul producţiei într-o perioadă scurtă de timp", a continuat ministrul rus al apărării.

Deşi a estimat că armata rusă are suficientă muniţie pentru anul acesta, Şoigu a cerut unei companii producătoare de rachete să-şi dubleze producţia de rachete de înaltă precizie. Rusia a efectuat în ultimele zile noi raiduri cu rachete asupra Ucrainei, unde acum nu a mai ţintit infrastructuri energetice, ci infrastructuri militare, în special baze temporare ale trupelor de rezervă ale armatei ucrainene, dar zeci de civili ucraineni au murit după ce unele dintre aceste rachete sau fragmente din ele au căzut peste zone locuite. Potrivit Kievului, majoritatea rachetelor ruseşti lansate în aceste ultime raiduri au fost doborâte.

Liderul unităţii paramilitare ruse Wagner , Evgheni Prigojin, ale cărui trupe se află în prima linie a asaltului asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei, acuză în continuare Ministerul rus al Apărării că trupele sale nu primesc muniţiile de care au nevoie. Potrivit lui Prigojin, unitatea Wagner are zilnic nevoie de 300 de tone de obuze, dar primeşte doar o treime din acestea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”