Ministrul rus al economiei a fost inculpat pentru luare de mită

Ministrul rus al economiei a fost inculpat pentru luare de mită

Ministrul rus al economiei Alexei Uliukaev a fost inculpat marți pentru luare de mită la câteva ore după arestarea sa în cursul nopții de către agenți ai serviciilor secrete, a declarat marți Comitetul rus de Investigații, relatează Reuters și AFP.

Potrivit anchetatorilor, Alexei Uliukaev, în vârstă de 60 de ani și ministru din 2013, "a cerut conducerii Rosneft" suma de două milioane de dolari în schimbul acordului său pentru achiziționarea de către gigantul petrolier cu capital majoritar de stat Rosneft a 50% din acțiunile companiei petroliere de stat Bachneft.

Comitetul rus de Investigații a afirmat că ministrul "a amenințat că se va folosi de puterile conferite de funcția sa pentru a pune piedici activităților companiei" Rosneft în cazul în care aceasta nu îi va plăti suma cerută.

Conducerea Rosneft a depus o plângere împotriva lui Alexei Uliukaev afirmând că acesta a amenințat compania în legătură cu acordul legat de Bashnef, au afirmat anchetatorii.

Uliukaev a fost reținut în timp ce primea suma de două milioane de dolari, a precizat Comitetul de Investigații. Ministrul rus, care urma marți să apară în fața unui judecător, a fost arestat cu puțin timp înainte de miezul nopții în cadrul unei operațiuni conduse de FSB.

Alexei Uliukaev, personaj cheie în perioada de recesiune economică, riscă o pedeapsă între 8 și 15 ani de închisoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…