Ministrul Sănătății: Au fost identificate cauzele îmbolnăvirii copiilor din Argeș - o tulpină de E-coli

Ministrul Sănătății: Au fost identificate cauzele îmbolnăvirii copiilor din Argeș - o tulpină de E-coli

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat joi într-o conferință de presă că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, și anume o tulpină de E-coli.

"După întâlnirea de astăzi cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru", a spus demnitarul.

În ceea ce privește situația conducerii DSP Argeș, ministrul a spus că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății care are termen de finalizare data de 4 martie.

"La finalizarea acesteia vom dispune toate măsurile legale care se impun. Am stabilit ca termen 4 martie finalizarea anchetei", a afirmat reprezentantul MS.

El a recomandat ca alimentele să se achiziționeze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizație sanitar-veterinară.

Totodată, ministrul a subliniat importanța spălării corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…