Ministrul Sănătăţii despre situaţia de la Ambulanţa Corabia: E hazardat să spunem că au fost decese din cauza ambulanţelor

Ministrul Sănătăţii despre situaţia de la Ambulanţa Corabia: E hazardat să spunem că au fost decese din cauza ambulanţelor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că aşteaptă finalizarea anchetei în cazul Serviciului de Ambulanţă Corabia, susţinând că sunt hazardate afirmaţiile potrivit cărora au fost decese din cauza întârzierilor ambulanţelor.

"Ştiu că este o anchetă începută în 2015, care s-a soldat cu punerea sub control judiciar a 11 conducători auto din cadrul Ambulanţei Corabia, situaţie care ne pune într-o postură dificilă, în sensul că cei de la Ambulanţa Corabia au trebuit să îşi ia toate măsurile astfel încât să asigure turele. Serviciul de ambulanţă trebuie să funcţioneze. Eu aştept finalizarea anchetei. Cred că este prematur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor sau întârzierilor voite. În acelaşi timp, noi vom sesiza Colegiul Medicilor vizavi de afirmaţiile procurorilor. Repet: este puţin hazardat să spunem că au fost decese din aceste motive", a precizat Sorina Pintea, la Digi 24.

Întrebată dacă se furau carburanţi la Ambulanţa Corabia, ea a răspuns: "Nu, asta nu. Aştept să se termine ancheta. Nu comentez. Lăsaţi-mă să am şi eu rezervele mele vizavi de aceste lucruri".

Ministrul a spus că fenomenul furtului de carburanţi a scăzut foarte mult comparativ cu anii 2015 - 2014.

Mai mulţi ambulanţieri de la Serviciul Corabia, care şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să îşi exercite profesia timp de 60 de zile, a anunţat marţi seara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Cristian Grigorescu.

În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de 15 dintre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Corabia. Aceştia ar fi sustras combustibil din autospeciale.

Potrivit presei locale, care îl citează miercuri pe procurorul de caz, în legătură cu Ambulanţa Corabia s-ar efectua cercetări "in rem" pentru ucidere din culpă, fiind suspiciuni că autosanitarele s-ar fi deplasat cu viteză redusă, ar fi plecat şi ar fi ajuns la cazuri într-un interval de timp mai mare decât cel prevăzut de protocoale. Procurorii ar investiga inclusiv dacă au fost persoane care şi-ar fi pierdut viaţa din cauză că ambulanţa a ajuns prea târziu. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…