Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Institutului 'Marius Nasta'

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

 În perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București. Perioada controlată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 și data efectuării controlului, informează MS, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenția Curții de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuții specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislația în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată cu modificările și completările ulterioare, precizează sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima