Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Institutului 'Marius Nasta'

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Institutului 'Marius Nasta'

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

 În perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București. Perioada controlată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 și data efectuării controlului, informează MS, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenția Curții de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuții specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislația în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată cu modificările și completările ulterioare, precizează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”