Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Institutului 'Marius Nasta'

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul Institutului 'Marius Nasta'

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligațiilor în domeniul managementului economico-financiar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ministerului, Oana Grigore.

 În perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acțiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București. Perioada controlată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 și data efectuării controlului, informează MS, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenția Curții de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuții specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislația în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată cu modificările și completările ulterioare, precizează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

4 Se aude că vor s-o întindă în Italia / Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu…

5 Cam are dreptate / Jurnalistă: Dacă e să tragem linie după o lună, Guvernul acesta a livrat ceva concret în afar…