Ministrul Sănătăţii: Nu cred în măsurile represive; nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă

Ministrul Sănătăţii: Nu cred în măsurile represive; nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat vineri, la Iaşi, că nu crede în măsuri represive şi a menţionat, referitor la plângerea penală pe numele directorilor Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi şi respectiv a celui de la Institutul de Psihiatrie Socola, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, că "nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă''.

"Nu cred în măsurile represive. Cred foarte mult în onestitate, dialog. Haideţi să fim sinceri, ştim foarte bine că, în Sănătate, s-a investit prea puţin şi sărăcia este greu de manageriat. Susţinem programul de investiţii în infrastructură, dar, pe de altă parte, nu vom încuraja furtul şi lipsa de onestitate. De aceea pot să vă spun că am venit cu reprezentantul Băncii Mondiale de Investiţii, dar şi cu şeful Corpului de Control", a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, răspunzând întrebării dacă va sancţiona directorii spitalelor ieşene din subordinea ministerului.

Cu acelaşi prilej, Costache a menţionat, referitor la plângerea penală pe numele directorului Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi şi a celui de la Institutul de Psihiatrie Socola, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, că "nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă".

"Domnul Emanuel Ungureanu nu face parte din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.(...) Pe de altă parte, nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă. Lumea se supără deseori pe cei care trag semnale de alarmă. Ştiu că au existat mici conflicte între astfel de persoane, cum este domnul Ungureanu, şi predecesorii mei la Ministerul Sănătăţii. Noi trebuie să vedem care sunt problemele semnalate şi de aceea mă aflu pentru două zile în Iaşi, pentru a vizita majoritatea spitalelor şi să vedem toate problemele. Nu toate problemele semnalate, ci toate problemele pe care le putem parcurge şi vedea în cursul acestei vizite. Sunt ieşean, sunt născut în Iaşi, m-am format ca student în spitalele din Iaşi şi le ştiu foarte, foarte bine", a răspuns ministrul la o întrebare. AGERPRES/ (A-autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…